Over mij

Na jaren ervaring te hebben opgedaan als kinesist (in zorgverblijf Ter Duinen Nieuwpoort en in een privépraktijk te Veldegem) startte ik in 2018 met veel passie mijn eigen praktijk op in Beerst (Diksmuide) en in Zorgpunt te Koekelare.

Opleiding

Als klassiek opgeleide kinesist werd ik binnen mijn werkdomein echter vaak geconfronteerd met steeds terugkerende klachten. Heel frustrerend want het is mijn levensmissie om mensen vooruit te helpen opdat ze als de beste versie van zichzelf in het leven kunnen gaan staan. Dit fenomeen van chronische klachten triggerde mij om mijn kennis over het menselijk lichaam nog meer te verdiepen. Naast klassieke kinesitherapie specialiseerde ik me in sportgerichte combinatie van manuele therapie en osteo-ethiopathie, in dry needling of myofasciale therapie, en in bekkenbodemreëducatie. Maar mijn honger naar het kunnen aanbieden van een nóg betere behandeling bleef. De ‘waarom-vraag’ van een aandoening, klacht of ziekte liet mij niet los. Ik bleek mijn antwoord niet langer te vinden in de benadering van de klassieke geneeskunde die veelal puur symptomatisch behandelt zonder de diepere oorzaak van een kwaal of aandoening aan te pakken.

Kennis

Mijn wereld ging open toen ik genezing ging benaderen vanuit een meer energetisch of holistisch perspectief. Ik ging inzien dat aan elk fysiek probleem een dieperliggende oorzaak ten grondslag ligt en dat een fysieke (chronische) kwaal vooral de zicht- of voelbare reactie is van een onevenwicht op mentaal, emotioneel, microbiologisch of andere vlak. Ik verdiepte mijn kennis en ging orthomoleculaire therapie volgens k-PNI (klinische psycho-neuro-immunologie) en kinesiologische testing studeren. Ik ontdekte dat een verstoord werkingsmechanisme in het immuunsysteem, centraal zenuwstelsel, hormonaal systeem of de psyche een onweerlegbare invloed uitoefent op ons fysieke gestel. Door deze kennis toe te passen op lichamelijke klachten, zag ik -veelal chronische of terugkerende- problematieken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Meer nog, ik merkte op dat therapietrouwe patiënten na een behandeling met gerichte suppletie of andere voedings- of levensstijladviezen vaak ook gingen openbloeien op andere domeinen in hun leven zoals werk en relaties. Hun verhalen zijn zo mooi, dat ik ze bundelde in enkele sprekende getuigenissen.

Charlien Vermander

Missie

Het is mijn missie om mensen zowel preventief als bij (chronische) klachten te begeleiden naar een betere gezondheid. Daarbij focus ik op het herstellen en herwinnen van een gezonde geest in een gezond lichaam. Gezondheid wordt in mijn praktijk steeds systemisch en integraal bekeken waarbij we samen op zoek gaan naar de oorzaak, van de oorzaak, van de oorzaak… want daar ligt de oplossing. Alle aspecten van het mens-zijn worden hierbij onder de loep gelegd: lichaam, emoties, gedachten, relaties, bezieling, enz. Het spreekt voor zich dat tijdens een consult voldoende tijd wordt genomen om te luisteren, jouw vragen te beantwoorden en oplossingen uit te werken. Samen werken we een gericht oplossingsplan uit op maat van jouw behoeften. Jouw eigen invloed op je gezondheid is immers immens!

Gezonde groeten,

Charlien Vermander

“Illnesses do not come upon us out of the blue. They are developed from small daily sins against Nature. When enough sins have accumulated, illnesses will suddenly appear.”

Hippocrates

Contactgegevens

praktijk beerst
Nachtegaalstraat 20
8600 Beerst-Diksmuide

Praktijk Zorgpunt
Ringlaan 1E
8680 Koekelare

Scroll naar boven